Згідно з попередніми даними ЦВК Перу, президентські вибори з 51,5% голосів виграв Ольянта Умала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Згідно з попередніми даними ЦВК Перу, президентські вибори з 51,5% голосів виграв Ольянта Умала

Казна та Політика
145
Згідно з офіційними даними, на президентських виборах в Перу здобуває перемогу лівий націоналіст Ольянта Умала. Як повідомили представники виборчої комісії, попередній підрахунок голосів показує, що кандидат знайшов підтримку серед 51,5% електорату, тоді як його суперниця Кейко Фухіморі - серед 48,5%, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Нагадаємо, Умала є головою ультралівої індіанської партії Перу. Брат Умали 1 січня 2005 р. підняв заколот проти влади в м.Андауйалас і кілька днів утримував населений пункт під своїм контролем. Сам кандидат у Президенти отримав військову освіту і дослужився в перуанській армії до звання підполковника. Він брав участь у збройному конфлікті Перу і Еквадору в 1995 р. У 2000 р. підняв невдалий заколот проти Президента Альберто Фухіморі.
Умала брав участь в президентській гонці вдруге. У 2006 р. він поступився пост президента Алану Гарсії, хоча, як і зараз, вийшов у другий тур.
Кейко Фухіморі - дочка екс-президента Перу Альберто Фухіморі. Вона - депутат блоку "Сила 2011", довгий час вчилася в США. Батько Фухіморі зараз сидить у в'язниці за зловживання повноваженнями в період перебування у владі. Його також звинувачують в організації "ескадронів смерті" - спеціальних підрозділів своїх прихильників, які займалися усуненням політичних опонентів. Вважається, що ці ескадрони мають пряме відношення до знищення не менше 25 людей на початку 90-х рр., в основному активістів лівого руху.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас