Частка тіньової економіки в Італії склала 17,5% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка тіньової економіки в Італії склала 17,5% ВВП

Казна та Політика
194
На тіньову економіку Італії доводиться 17,5% ВВП, або 275 млрд євро, говориться в доповіді Центрального інституту статистики Італії (Istat). Як повідомляє інформагентство ANSA, документ розроблено за дорученням Міністерства економіки і фінансів Італії, яке готує реформу національної фінансової системи.
Згідно з документом, без офіційного оформлення документів та без сплати податків працює 37% економічно активного населення Італії. У середньому кожен італійський платник податків щорічно недоплачує до державного бюджету 2 093 євро, підрахували в Istat. У сфері послуг і промисловості "в тіні" перебуває 12,4% економіки. У галузі сільського господарства показник досягає 32,8%. Майже повністю нелегальний готельний і ресторанний бізнес - тут "в тіні" працює 56,3% підприємств.
Настільки висока частка тіньової економіки, притаманна Італії, частково пояснюється традиційним засиллям організованої злочинності в цій країні. ЗМІ майже щотижня публікують повідомлення про арешт майна і фінансових активів мафії.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас