Міллер: якщо ЄС не подобаються ціни, "Газпром" "переключиться" на Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: якщо ЄС не подобаються ціни, "Газпром" "переключиться" на Китай

Енергетика
1109
Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив в інтерв'ю газеті Suddeutsche Zeitung, що, якщо Європі не подобаються ціни на російський газ, то "Газпром" буде поставляти газ в Азію.
За словами Міллера, очолювана ним компанія розглядає можливість придбання частки в німецькій енергетичній компанії E.ON. Він зазначив, що в "Газпромі" з цікавістю спостерігають за тим, що E. ON має намір продати частки на мільярдні суми.
"Ми розглядаємо можливість участі в компанії, йдеться про стратегічні інвестиції або про партнерство", - цитує Міллера Deutsche Welle. Він додав, що "Газпром" також зацікавлений в придбанні акцій Ruhrgas - дочірнього підприємства E.ON.
Видання відзначає, що російський концерн, який контролює шосту частину світових поставок палива, протягом декількох хвилин може закрутити крани трубопроводів, що ведуть до Європи. На даний момент Німеччина забезпечує 40% потреби в газі за рахунок поставок з Росії. Після щойно схваленого рішення про відмову від атомної енергетики, залежність ще більше зросте, оскільки доведеться нарощувати потужність електростанцій, що працюють на газі, пише газета.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас