Кабмін вирішив пролонгувати кредит ВТБ на 2 млрд дол до грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив пролонгувати кредит ВТБ на 2 млрд дол до грудня

Казна та Політика
239
Кабінет міністрів Украни вирішив пролонгувати кредит російського банку ВТБ, наданий у грудні минулого року в розмірі 2 млрд дол, ще на півроку - до грудня 2011 р. Про це повідомив директор департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія, передає кореспондент РБК-Україна.
"Кредит" ВТБ "пролонгований до грудня. Відповідне рішення було ухвалене минулого тижня. Умови кредиту передбачають ще одну пролонгацію на півроку", - сказав Макацарія.
У квітні чиновник повідомив, що уряд України розглядає три варіанти - планове погашення боргу, пролонгація кредиту та відшкодування його українськими євробондами.
Нагадаємо, в лютому поточного року Україна розмістила єврооблігації на 1,5 млрд дол, і планує до кінця року розмістити суверенні папери ще порядку на 2,5 млрд дол.
Кредит ВТБ був притягнутий урядом у червні 2010 р. строком на півроку під 6,68% річних. Умови виділення позики передбачають можливість його триразової пролонгації, в результаті чого максимальний термін кредиту може скласти два роки. У грудні 2010 р. Кабмін скористався цим правом і продовжив термін кредиту до червня 2011 р. без зміни ставки.
У березні міністр фінансів України Федір Ярошенко запевнив, що Україна має можливість погасити кредит ВТБ до кінця 2011 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас