ЄврАзЕС схвалив виділення Білорусі кредиту в 3 млрд дол строком на 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄврАзЕС схвалив виділення Білорусі кредиту в 3 млрд дол строком на 10 років

Казна та Політика
147
Антикризовий фонд Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) схвалив рішення виділити Білорусі кредит в 3 млрд дол строком на 10 років за відсотковою ставкою 4,3% на рік. Про це під час брифінгу заявив міністр фінансів Російської Федерації Олексій Кудрін, передає кореспондент РБК-Україна
"Ми розглянули питання по кредиту Республіці Білорусь на суму 3 млрд дол, який виділяється частинами протягом 3 трьох років і, відповідно, сьогодні рішення схвалено позитивно", - сказав Кудрін.
За його словами, протягом 10-15 днів буде розглянуто питання про терміни виділення першого траншу кредиту в сумі 800 млн дол. Перший транш планується виділити до кінця поточного рік. Міністр також зазначив, що 31 жовтня буде розглянуто питання про виділення другого траншу кредиту у сумі 440 млн дол.
Крім того, міністр додав: "В умовах кредиту є приватизаційна складова - 7,5 млрд дол, по 2,5 млрд дол на рік. 3 роки дається пільгового періоду".
Нагадаємо, наприкінці травня перший заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Денисов заявив, що сума кредиту для Білорусі складе приблизно 1,2 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас