Арбузов: Українці повинні спокійно ставитися до коливань обмінного курсу в межах 2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: Українці повинні спокійно ставитися до коливань обмінного курсу в межах 2%

Валюта
559
Українці повинні спокійно ставитися до коливань обмінного курсу в межах 2%, вважає голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов.
"Ми дали можливість курсу рухатися самостійно. Ось він же подолав психологічну позначку вісім гривень за долар. Черг ми не побачили. Сьогодні склалися умови для зниження курсу долара. І знову все спокійно... Населення має спокійно ставитися до коливань обмінного курсу в межах 2% - це наше завдання", - сказав він в інтерв'ю діловому аналітичному журналу "Експерт Україна", яке буде опубліковане 6 червня.
Глава НБУ також повідомив, що частка долара США у міжнародних резервах з урахуванням цінних паперів становить понад 50%: центральний банк проводить роботу з диверсифікації золотовалютних резервів.
"Ми вважаємо, що нам не треба вплутуватися у валютні війни, які ведуть великі країни, а просто захищати своїх експортерів та імпортерів. Для більшої стабільності ми розкладаємо ризики по різних валютах і в різні папери. Дана політика дає підстави вважати, що моноризиків ми не підтримуємо", - пояснив Арбузов.
Щодо перспектив проблемного системного банку "Надра", глава НБУ повідомив, що очікується додаткова капіталізація цієї кредитно-фінансової установи до 12 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас