Тігіпко зібрався закривати "кіпрську офшорну дірку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко зібрався закривати "кіпрську офшорну дірку"

Казна та Політика
1738
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує денонсацію угоди з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування восени, у випадку якщо ця угода не буде переглянута.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Сильна Україна", лідером якої є Тігіпко.
"Якщо ми найближчим часом не підпишемо нову угоду, то восени України денонсує чинний договір", - заявив Тігіпко.
Віце-прем'єр відзначив, що Кіпр затягує переговори, які тривають вже багато років і не можуть ще тим, що ця країна є членом Європейського Союзу.
"Пора поставити крапку в цьому процесі і закрити можливість для українських експортерів йти від податків за допомогою кіпрських компаній", - заявив Тігіпко.
Віце-прем'єр також зазначив, що однією з ключових проблем податкового законодавства України є неврегульованість питань трансфертного ціноутворення при експорті сировини і безліч українських компаній вивозять товари за заниженими цінами з метою уникнути сплати податку на прибуток в Україні.
За його словами, щоб ліквідувати ці схеми мінімізації податків, уряд має намір внести зміни до Податкового кодексу і впровадити в Україні міжнародну практику регулювання питань трансфертного ціноутворення.
Як повідомляло агентство, восени 2010 року уряди України і Кіпру поновили переговори про підготовку нової угоди про уникнення подвійного оподаткування.
Зараз між країнами діє угода уряду колишнього СРСР і уряду Кіпру про уникнення подвійного оподаткування від 29 жовтня 1982 року.
У грудні 2010 року прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабінет Міністрів не має наміру в односторонньому порядку денонсувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас