Кличко закликав Київраду підтримати відставку Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко закликав Київраду підтримати відставку Черновецького

Казна та Політика
462
Голосування за відставку мера Києва Леоніда Черновецького стане своєрідним "іспитом на щирість" для нової столичної влади, вважає голова фракції "УДАР" в Київраді Віталій Кличко.
"Ми закликаємо всі фракції Київради проголосувати за відставку Леоніда Черновецького. Сподіваюся, цей документ потрапить до порядку денного найближчого засідання. Адже те, що він пройшов розгляд комісії вже саме по собі є непересічною подією. Тому що, наприклад, наш проект рішення про недовіру Черновецькому комісія відмовилася розглядати з незрозумілих причин. Сьогодні у депутатів є реальний шанс дати об'єктивну оцінку діям міського голови", - зазначив Кличко, повідомляє прес-служба партії.
Політик переконаний, що підстав для такого рішення сьогодні достатньо - десятки кримінальних справ, сотні протестів прокуратури, а також рішення судів про повернення земель і активів міста в комунальну власність.
"Переважна більшість киян виступає за відставку Черновецького і проведення дострокових виборів міського голови. Тому нова київська влада і нова більшість у Київраді, яка на неї орієнтується, повинні довести, що вони на ділі, а не на словах виступають за наведення порядку в Києві.
А для цього потрібно притягнути до відповідальності не дрібних чиновників, а головного ідеолога тіньових схем, що діяли в столиці. Якщо Черновецького не відправлять у відставку, це буде означати, що нова влада взяла на себе відповідальність за всі зловживання "молодої команди". У такому випадку чиновники покажуть, що вони вкотре діють, виходячи з принципів політичної доцільності, а не інтересів киян", - сказав Кличко.
Нагадаємо, 2 червня регламентна комісія Київради підтримала проект рішення про дострокове припинення повноважень мера столиці Леоніда Черновецького. Його планують внести до порядку денного найближчого засідання міськради.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас