Ціни на цукор можуть вирости через затримки відвантаження з портів Бразилії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на цукор можуть вирости через затримки відвантаження з портів Бразилії

Аграрний ринок
212
Ціни на цукор можуть вирости наступного тижня у зв'язку із затримками відвантаження з портів Бразилії і побоюваннями, що випуск цукру в Бразилії цього року не дотягне прогнозів галузевих організацій.
Шість із 12 опитаних агентством Blomberg трейдерів, аналітиків і брокерів розраховують на підвищення вартості цукру-сирцю на торгах на біржі ICE Futures у Нью-Йорку і рафінованого цукру на біржі NYSE Liffe в Лондоні. П'ятеро респондентів очікують на зниження цін, тоді коли один з учасників опитування обрав нейтральну позицію.
З початку тижня цукор-сирець з поставкою в липні подорожчав 2,3% - до 23,52 цента за фунт. Вартість рафінованого цукру піднялася майже на 5% - до $700 за тонну.
За оцінками 4 з 12 учасників опитування, спред між цінами на рафінований цукор та цукор-сирець розшириться наступного тижня. Троє очікують на скорочення спреду, а ще 5 респондентів не прогнозують істотних змін.
Станом на 1 червня в найбільших бразильських портах накопичилося 2,25 млн тонн цукру, які очікують на відвантаження.
Одна з основних галузевих організацій у сфері виробництва цукру - Unica прогнозує рекордний врожай цукрового очерету в Бразилії цього року. За її оцінками, урожай становитиме 568,5 млн тонн, однак після надходження травневих даних про врожай з окремих бразильських штатів багато експертів сумніваються в можливості реалізації даного прогнозу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас