Янукович ветував закон, що збільшує штрафи за забруднення лісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович ветував закон, що збільшує штрафи за забруднення лісів

110
Президент Віктор Янукович застосував право вето до закону, яким Верховна рада посилила адміністративну відповідальність за забруднення лісів.
Підставою для такого рішення Янукович назвав те, що цим законом передбачається однакова адміністративна відповідальність (однакові розміри штрафів) за правопорушення з різним ступенем суспільної шкоди.
Так, він встановлює однакову відповідальність як за пошкодження лісу, наприклад, хімічними речовинами, нафтою, нафтопродуктами, шкідливими викидами, так і через забруднення її відходами, хоча останнє несе меншу громадську шкоду.
На думку Януковича, такий підхід не відповідає принципу справедливості як складової конституційного принципу верховенства права. Принцип верховенства права виражається, зокрема, у пропорційності юридичної відповідальності скоєного правопорушення.
Крім цього, у зв'язку з передбачуваним законом збільшенням мінімального розміру штрафу за адміністративне правопорушення, передбачене статтею 73 Кодексу про адміністративні правопорушення (забруднення лісів відходами), потребують змін й інші статті цього кодексу, які містять посилання на вказану статтю.
Як повідомлялося, 12 травня Верховна рада схвалила закон, яким збільшила розміри штрафів за забруднення лісів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас