Єфремов: Партія регіонів підтримує обмеження пенсій 10-ма прожитковими мінімумами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: Партія регіонів підтримує обмеження пенсій 10-ма прожитковими мінімумами

Казна та Політика
450
Партія регіонів підтримує обмеження пенсій десяти прожиткових мінімумів, як це закріплено в законопроекті про пенсійну реформу.
"Наша фракція підтримує обмеження максимальних пенсій до 10 мінімальних заробітних плат", - сказав журналістам лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в п'ятницю, підкресливши, що відповідний законопроект планується розглянути на наступному пленарному тижні.
За його словами, питання про обмеження пенсій розглядалося на засіданні фракції у четвер за участі віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.
Єфремов підтвердив, що дана норма вступає в протиріччя з Конституцією України. Він також нагадав про наявність відповідного рішення Конституційного суду.
"Але ця норма буде поширюватися на тих депутатів, які сьогодні діють, і на тих, хто не буде подавати до суду для того, щоб собі вимагати пенсію по 16 тис. грн і вище, тому що у нас є судді та інші категорії, які отримують ще більш високу пенсію", - сказав він.
За словами Єфремова, максимальний розмір пенсії для чиновників неприйнятний, тоді коли більша частина населення України отримує пенсії набагато нижче.
"Я вважаю, що під час того, коли більшість людей в державі отримують пенсію до 1 тис. грн, непристойно отримувати таку пенсію", - сказав він.
Як повідомлялося, уряд України направив до Верховної Ради доопрацьований законопроект щодо пенсійної реформи.
За інформацією віце-прем'єра - міністра соціальної політики Тігіпко, уряд вніс до документ 11 істотних змін. Зокрема, пропонується обмежити розмір пенсії десятьма прожитковими мінімумами.
За словами Тігіпка, норму про обмеження розміру пенсії десятьма прожитковими мінімумами планується поширити і на раніше призначені пенсії. Водночас він не виключив, що пропоновані обмеження на раніше призначені пенсії можуть бути оскаржені в Конституційному суді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас