Дискусії НБУ і уряду свідчать про їх тісну співпрацю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дискусії НБУ і уряду свідчать про їх тісну співпрацю

Казна та Політика
213
Оприлюднений в ЗМІ в четвер лист глави Національного банку України (НБУ) прем'єр-міністру про стурбованість інфляційною ситуацією і станом співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) свідчить про високий рівень взаємодії і тісну співпрацю між НБУ і урядом, вважає глава Нацбанку Сергій Арбузов.
"Це складова координації між монетарною політикою НБУ і фіскальною політикою уряду. Така співпраця дозволяє ефективно проводити економічну політику держави", - підкреслив він в заяві, поширеній в четвер увечері.
Арбузов додав, що таке листування є нормальною світовою практикою взаємодії центральних банків і урядів.
"Співпраця фахівців обох відомств в оцінці перспектив і моделюванні економічної ситуації і прогнозів окремих макроекономічних показників є цілком природною. Але важливим є те, що в цих дискусіях уряд і НБУ знаходять спільні рішення для вирішення тих проблем, які існують в економіці", - відзначив глава центрального банку.
За його словами, така тісна співпраця є запорукою досягнення результатів, визначених в програмних документах уряду і НБУ.
Як повідомлялося, в оприлюдненому листі Арбузов висловлює сумнів у досяжності запланованого на 2011 рік показника інфляції в 8,9%. Він також вказує на невиконання урядом домовленостей з МВФ, що може призвести до недоотримання Україною в поточному році $9 млрд зовнішнього фінансування і інвестицій та скорочення валютних резервів. У таких умовах, відзначає автор листа, Нацбанку доведеться посилити монетарну політику, що може призвести до сповільнення темпів економічного зростання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас