Тігіпко визнав, що в ПК - "явне надмірне податкове навантаження" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко визнав, що в ПК - "явне надмірне податкове навантаження"

Казна та Політика
907
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко розкритикував недоліки нового Податкового кодексу за підсумками його дії за 5 місяців.
Як передає кореспондент УНІАН, виступаючи сьогодні на міжнародній конференції, він, зокрема, зазначив, що проблемними питаннями оподаткування залишаються цінні папери і хеджування. "Ми цілі блоки дуже погано прописали. Тільки взяти те, що стосується цінних паперів, у нас практично тотально закони лежать і ми не рухаємося. Ми не врегулювали операції з хеджування", - зазначив він.
Також Тігіпко вважає, що Податковий кодекс (ПК) повинен містити норму про оподаткування нерухомості, пункт т.зв. податку на розкіш.
За його словами, часто в різних регіонах через відсутність єдиної бази роз'яснень по-різному трактуються норми ПК.
Віце-прем'єр-міністр відзначає крім іншого нестабільність податкового законодавства України: "Ми ухвалили ПК, а вже через місяць більшість його норм почали діяти. Практично бізнес не отримав часу на адаптацію своїх підприємств".
Неефективним вважає Тігіпко ПК в плані інвестиційних операцій: "Неефективність податкової системи в плані несприятливого і багато в чому дискримінаційного регулювання інвестиційних операцій - подвійне оподаткування доходів від спільної діяльності, включення до оподатковуваного доходу безвідсоткових поворотних позик, нечіткі правила оподаткування операцій з об'єктами права інтелектуальної власності..."
Також "явне надмірне податкове навантаження на фізосіб з низьким і середнім рівнем доходів", - говорить Тігіпко.
Крім того, він зазначив корупцію і неефективну судову систему як частини проблемних питань податкового законодавства. Також на сьогодні проблеми існують у сфері надання пільг підприємствам, які, на думку Тігіпка, в Україні мають хаотичний характер.
У питанні ефективності дій податківців віце-прем'єр-міністр відзначає їх низький рівень юридичної кваліфікації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас