Литвицький: Уряд і НБУ разом шукають шляхи зміцнення цінової стабільності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Уряд і НБУ разом шукають шляхи зміцнення цінової стабільності

Казна та Політика
198
Національний банк України (НБУ) і уряд проводять постійні консультації з питання пошуку оптимальних шляхів зміцнення цінової стабільності в країні і вироблення спільних заходів для вирішення цього завдання, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький.
Коментуючи оприлюднений у ЗМІ в четвер лист Нацбанку Кабінету міністрів про стурбованість інфляційної ситуацією, він підкреслив, що він є лише частиною більш великого листування і відображає загальну стурбованість у світі у зв'язку зі зростанням цінової нестабільності.
"Потрібні додаткові заходи щодо стримування цінового тиску - така загальна думка уряду і Нацбанку", - сказав Литвицький.
Посилаючись на розмову з головою НБУ, він повідомив, що центральний банк буде вживати додаткових заходів монетарної політики, спрямовані на посилення цінової стабільності, які буде підтримані відповідними діями уряду в зоні його компетенції.
"Необхідно стримувати зростання цін виробників на ринку палива та окремих видів продовольчих товарів, проводити зважену тарифну політику, дотримуватися бюджетної дисципліни і продовжувати структурні реформи", - пояснив Литвицький.
За його словами, більш детально про заходи, що спільні кроки щодо зміцнення цінової стабільності в країні буде офіційно оголошено найближчим часом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас