МВФ готовий обговорити з урядом Білорусі можливість надання кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ готовий обговорити з урядом Білорусі можливість надання кредиту

Казна та Політика
227
Підпрограмна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) обговорить з білоруською владою можливість виділення нового кредиту, повідомила РІА Новини постійний представник МВФ у Білорусі Наталя Колядіна.
У вівторок білоруський уряд звернувся з проханням до МВФ відкрити нову програму для країни. При цьому Мінськ запитує 3,5-8 млрд доларів строком на 3-5 років. Колядіна не повідомила можливі терміни розгляду заявки радою директорів МВФ, суму кредиту і терміни його надання. "Співробітники місії обміняються з владою думками про можливі подальші кроки у відповідь на їх прохання про кредитування", - сказала вона.
За її словами, місія буде обговорювати заходи економічної політики, які дозволять відновити економічну стабільність в країні і забезпечать перехід до сталих темпів зростання економіки. Вона нагадала, що з 1 по 13 червня в Мінську працює раніше запланована місія з постпрограмного моніторингу.
Рада антикризового фонду ЄврАзЕС 4 червня в Києві буде схвалювати рішення про надання Білорусі кредиту. Віце-прем'єр, глава Мінфіну РФ Олексій Кудрін раніше повідомив, що із загальної суми кредиту в 3 млрд доларів цього року планується виділити 1240 млн, у тому числі перший транш складе 800 млн. Перший транш буде спрямований протягом тижня після схвалення рішення антикризовим фондом.
Позики необхідні Білорусі для стабілізації ситуації на валютному ринку, де цієї весни через побоювання девальвації білоруського рубля виник ажіотажний попит на іноземну валюту і, як результат, її серйозний дефіцит. Нацбанк Білорусі 23 травня оголосив про різку девальвацію білоруського рубля, піднявши офіційний курс долара відразу на 56% - до 4 930 білоруських рублів з колишніх 3155. Виходячи з цих курсів нацвалюта формально стала дешевше по відношенню до долара на 36%.
У 2010 році МВФ завершив у Білорусі реалізацію програми стенд-бай. Вона була укладена в січні 2009 року строком на 15 місяців.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас