S&P може знизити рейтинги чотирьох великих білоруських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P може знизити рейтинги чотирьох великих білоруських банків

Казна та Політика
185
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's у четвер помістило рейтинги ряду білоруських банків в список на перегляд з можливим пониженням слідом за приміщенням в даний список суверенних рейтингів країни, говориться в повідомленні агентства, на яке посилається РІА Новини.
Зокрема, в список на перегляд були поміщені довгострокові і короткострокові кредитні рейтинги контрагентів Бєлвнєшекономбанк, Білагропромбанку, БПС-Банку, Беларусбанка, які перебувають на рівні "B".
Минулого тижня агентство повідомило про зниження довгострокового суверенного кредитного рейтингу Білорусі за зобов'язаннями в національній валюті з "В+" до "В" на тлі зростаючого боргу уряду та зниження фіскального гнучкості. З цієї ж причини рейтинг був поміщений на перегляд з "негативним" прогнозом. Зниження рейтингу пов'язане з девальвацією національної валюти, яка, на думку експертів S&P, істотно збільшила боргове навантаження уряду Білорусі та обмежила його фіскальну гнучкість.
Білорусь відчуває серйозні економічні проблеми. Тиждень тому Нацбанк країни девальвував національну валюту: офіційний курс долара виріс відразу на 56% до 4 930 білоруських рублів (з 3 155), а нацвалюта формально подешевшала до долара на 36%. Тим не менш ажіотажний попит на іноземну валюту зберігається. При цьому угоди на позабіржовому валютному ринку і міжбанківські операції практично не відбуваються. До того ж помітно зростають ціни: за даними Мінфіну країни, інфляція в Білорусі за п'ять місяців досягне 15%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас