Томенко прогнозує відмову опозиції підтримати доопрацьований законопроект про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко прогнозує відмову опозиції підтримати доопрацьований законопроект про пенсійну реформу

Казна та Політика
194
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко прогнозує, що опозиція не буде підтримувати доопрацьований Кабінетом Міністрів законопроект про пенсійну реформу.
Про це він сказав на брифінгу.
На думку віце-спікера, внесений до парламенту доопрацьований законопроект незначно відрізняється від попереднього.
Томенко позитивно оцінив пропозицію уряду обмежити максимальну пенсію 10 прожитковими мінімумами.
Водночас він відзначив, що в новому законопроекті зберігається положення про підвищення пенсійного віку, яке викликало основні претензії опозиції.
"Збільшення пенсійного віку для жінок та поетапне збільшення пенсійного віку для чоловіків зберігається. Оскільки це основоположний принцип, з яким ми не погоджувалися і раніше, то очевидно, опозиційні фракції не будуть голосувати за цей проект", - сказав він.
Водночас політик спрогнозував, що законопроект про пенсійну реформу буде схвалений парламентською більшістю, оскільки це є основною вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.
"Мені здається, що підхід уряду у пенсійному питанні буде полягати в наступному: гроші в обмін на пенсійний вік жінок. Я думаю, що уряд вибирає гроші МВФ", - додав Томенко.
За його прогнозами, Рада схвалить відповідний законопроект до кінця поточної 8 сесії, яка закривається в середині липня.
Як повідомляло агентство, 31 травня Кабінет Міністрів вніс до Ради доопрацьований законопроект про пенсійну реформу.
Раніше уряд сам звернувся до парламенту з проханням повернути на доопрацювання відповідний проект закону, і Рада 31 травня виконала його.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас