Азаров: Україна посилила контроль імпорту овочів з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна посилила контроль імпорту овочів з ЄС

Аграрний ринок
155
Україна посилила контроль на кордоні за ввезенням овочів з країн Європейського Союзу, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Україна з самого початку виникнення цього явища (виникнення епідемії отруєнь овочами в Німеччині) почала вживати заходи, але ми їх не афішували. Було дано команду на кордоні посилити контроль над ввезенням овочів з ЄС, і зараз така робота проводиться", - сказав він журналістам в Києві в четвер.
Крім того, він додав: "Перед фітосанітарною службою, перед міністром охорони здоров'я і Мінздравом поставлено чітке завдання не допустити завезення овочів, заражених цією інфекцією, в Україну".
Як повідомлялося, в декількох європейських країнах почалася епідемія кишкової палички E.coli, проте експерти не називають точну причину її виникнення.
В даний час жертвами кишкової палички стали 16 жителів Німеччини і один житель Швеції. Кількість людей, які заразилися, перевищує 1,5 тисячі. Нові випадки захворювання зафіксовані в Чехії і США.
Спочатку в Німеччині стверджували, що джерело інфекції - імпортовані з Іспанії огірки, проте пізніше в німецькому уряді визнали, що помилялися.
В середу ввечері Єврокомісія відкликала попередження з приводу можливої небезпеки вживання іспанських огірків. У заяві йдеться, що дослідження не підтвердили наявності бактерії, що викликала епідемію.
Міністерство охорони здоров'я Іспанії схвалило цей захід, який дозволить нормалізувати ситуацію в іспанському сільськогосподарському секторі. Збитки іспанських виробників овочів становлять близько EUR200 млн на тиждень, відзначає ВВС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас