Росія заборонила ввезення овочів зі всіх країн Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія заборонила ввезення овочів зі всіх країн Євросоюзу

Аграрний ринок
602
Росія з другого червня ввела заборону на ввезення свіжих овочів зі всіх країн Євросоюзу в зв’язку з поширенням у декількох європейських країнах гострої кишкової інфекції.
"З сьогоднішнього ранку набере чинності заборона на ввезення з країн ЄС свіжих овочів. Свіжі овочі, вироблені в цих країнах, вилучатимуться із обороту на всій території Росії", - заявив у четвер глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.
За його словами, відповідне розпорядження Росспоживнагляд вже направив у російську Митну службу.
До 2 червня діяла заборона на ввезення в РФ овочевої продукції лише з Німеччини та Іспанії.
Оніщенко відзначив, що підставою для заборони на ввезення в РФ всієї овочевої продукції з ЄС стало поширення в Європі гострої кишкової інфекції. Захворювання зафіксоване в 9 європейських країнах, більшість - в Німеччині (1169 хворих).
"Що стосується ринку всередині країни, то дано розпорядження вилучати всі свіжі овочі з ЄС. При виявленні в торговельних мережах свіжих овочів, їстівних коренеплодів і бульбоплодів, вироблених в країнах ЄС, вони вилучатимуться із обороту", - сказав глава Росспоживнагляду, закликавши росіян бути дуже уважними і відмовитися від вживання імпортних овочів на користь вітчизняного виробника.
Нагадаємо, в другій половині травня на овочевому ринку Європи виникла паніка після того, як Німеччина повідомила про епідемію кишкової палички. Від інфекції вже померли 14 осіб, ще більше тисячі заражені. Декілька десятків випадків захворювання також було зафіксовано в Швеції, Великобританії, Данії, Франції і Нідерландах.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас