Ощадбанку не вистачить грошей, щоб розрахуватися з вкладниками "Родоводу"? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанку не вистачить грошей, щоб розрахуватися з вкладниками "Родоводу"?

Валюта
1031
Ощадбанк України може зіткнутися з проблемою нестачі коштів для виплати депозитів колишнім вкладникам Родовід Банку. Таку думку висловило джерело видання "Економічна правда".
"Як відомо, понад 240 тис. вкладників Родовід Банку були передані Ощадбанку, де вони й отримають близько 4 млрд гривень. Для забезпечення виплат уряд випустив семирічні ОВДП на ту ж суму. Однак складність у тому, що для недопущення інфляції НБУ не має права "перевести в готівку" відразу всі державні облігації. Тому виникло припущення, що в якийсь момент Ощадбанк може зіткнутися з нестачею грошей на виплати", - зазначив співрозмовник.
За його словами, уряд і Національний банк максимально зацікавлені в тому, щоб якомога більше клієнтів "Родоводу" не забрали готівку, а переоформили депозит. Чи вийде це - невідомо, вважає експерт.
"У 2009 році деякі вкладники "Родоводу" вже повірили екс-прем'єру Юлії Тимошенко і мало не поплатилися за це. В якийсь момент банк знову став банкрутом. Принаймні, тепер люди можуть забрати гроші відразу, і лише потім подумають, чи нести їх назад", - зазначив він.
На питання, як Ощадбанк змінив картковий бізнес після отримання власників платіжних карт, експерт відповів: "Цікаві всі аспекти, включаючи зростання емісії карток, відкриття зарплатних проектів, роботу в НСМЕП, відтік клієнтів, автоматичне переоформлення карток, побудову власного процесингу".
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас