Підприємцям не будуть відшкодовувати втрати від введення Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємцям не будуть відшкодовувати втрати від введення Податкового кодексу

Казна та Політика
548
Міністерство фінансів України не передбачає компенсації підприємцям, які з 1 квітня, згідно з нормами Податкового кодексу, не могли відносити на витрати витрати на товари і послуги, придбані у фізосіб - платників єдиного податку.
Про це під час засідання парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва повідомив представник Мінфіну Віктор Овчаренко, відповідаючи на запитання голови комітету Наталії Королевської.
Зокрема, вона нагадала, що з квітня діє норма, згідно з якою юрособи не можуть відносити на валові витрати витрати, понесені при придбанні товарів і послуг у фізосіб - підприємців - платників єдиного податку. "З 1 квітня не працюють юрособи з фізособами, згідно з нормою Податкового кодексу... Це 4 місяці, тобто підприємства між собою не працюють, їх діяльність паралізована... Чотири місяці вийшло провалу з вини безпосередньо законодавчого органу, що такий закон набув чинності. Як будуть компенсовані ці витрати, ці втрати людям, які опинилися в такій безвихідній законодавчої ситуації?", - запитала Королевська.
Дані виплати, за словами представника Мініфіна, поки не передбачені. Крім того, не передбачаються компенсації пенсіонерам та інвалідам, які платять з 1 січня поточного року єдиний соціальний внесок, у разі скасування норми законодавства, яка зобов'язує їх сплачувати цей внесок.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас