Експерт: Справа Тимошенко може заблокувати парламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Справа Тимошенко може заблокувати парламент

Кримінал
476
Справа Юлії Тимошенко надовго може заблокувати роботу Верховної Ради, якщо генеральний прокурор України Віктор Пшонка не відзвітує з парламентської трибуни.
Таку думку в коментарі Deutsche Welle висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран.
Як відомо, напередодні Тимошенко вкотре звернулася до генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою скасувати постанову про порушення проти неї кримінальних справ. Генеральна прокуратура на це не відреагувала. Зате спікер парламенту Володимир Литвин запевнив, що лідери фракцій у вівторок перед засіданням парламенту узгодять питання про заслуховування генерального прокурора у цій справі.
За словами Тарана, БЮТ необхідно надати цій справі міжнародний політичний резонанс. "Сам звіт генпрокурора не призведе до зрушень у справі, але додав йому політичного забарвлення. А це свого роду безпека для Тимошенко, щоб всі побачили, що справи в дійсності не кримінальні", - заявив Таран.
За його словами, розголос з трибуни парламенту, і затримання Тимошенко, тільки на користь її іміджу, і влада знову, як за часів Кучми, припустилась помилки, ініціюючи її переслідування. "Влада намагається де-юре відсікти Тимошенко від участі у політичному процесі. Якщо вона буде засуджена, навіть якщо вона буде на волі, то вона не зможе брати участь у виборчому процесі", - зазначив експерт.
Водночас сама Тимошенко заявила, що хоче, щоб її справу розглядав суд присяжних. Відповідний законопроект про функціонування в Україні суду присяжних вже зареєстрували в парламенті її соратники.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас