Огіркова істерія обходиться фермерам Іспанії в 8 млн. дол на день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огіркова істерія обходиться фермерам Іспанії в 8 млн. дол на день

Аграрний ринок
255
Минулого тижня Агентство ЄС з продовольства повідомило, що в поширенні інфекції можуть бути винні два сільгоспвиробника з Андалузії. Після поширення цієї інформації фермери на півдні Іспанії стали зазнавати збитків - 7-8 млн. євро на день.
Іспанія заявляє, що доказів зараження огірків з цієї країни немає. Мадрид також вимагатиме пояснень у європейських колег щодо звинувачень у поширенні бактерії E. coli іспанськими сільгоспвиробниками, передає BFM.ru.
"Доказів цьому немає, тому ми вимагатимемо пояснень від тих, хто пов'язав цю справу з Іспанією", - сказав держсекретар Іспанії у справах Євросоюзу Дієго Лопес Гаррідо.
Нагадаємо, найбільший спалах гемолітико-уремічного синдрому відзначений в Німеччині. Там захворіли більше 300 людей, а 14 померли. Більшість летальних випадків зареєстровано на півночі країни. Напередодні Берлін офіційно визнав, що причина спалаху поки не до кінця зрозуміла. Патогенні бактерії виявлені в імпортованих з Іспанії огірках, але де відбулося зараження - на фермах або під час транспортування та зберігання - ще належить встановити.
Випадки захворювання виявлені також в інших країнах - одинично в Британії, Данії, Франції, Нідерландах. 36 випадків відзначені в Швеції, здебільшого у громадян, які прибули з північної Німеччини.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас