У Білорусі заморозили ціни на чай, каву і ковбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі заморозили ціни на чай, каву і ковбасу

Казна та Політика
388
Уряд Білорусі своєю постановою розширив перелік соціально значимих товарів, на які може вводитися тимчасове регулювання цін строком до 90 днів.
Влада країни знову буде регулювати ціни на ковбасу, чай і каву. При цьому ціни на соціально значимі товари в Білорусі "заморожені" до 1 липня 2011 року, передає Інтерфакс.
У перелік соціально значимих товарів увійшло ще 13 позицій споживчих товарів, зокрема, риба, сири, крупи, огірки, помідори, яблука, ковбаси, сосиски, кава і чай.
Крім того, уряд до 1 липня 2011 роки заморозив ціни на соціально значимі товари, визначені в попередній постанові щодо цін, які сформували виробники станом на 28 травня 2011 року.
Паралельно Мінекономіки Білорусі ухвалило постанову, відповідно до якої тимчасово, на 90 днів, відновило дію граничних максимальних торговельних надбавок до відпускних цін для імпортерів соціально значимих товарів. Раніше в квітні Мінекономіки країни скасувало необхідність дотримання імпортерами максимальної оптової надбавки, яка не повинна була перевищувати 30 відсотків до цін виробника.
Останнім часом в Білорусі спостерігався різкий ріст цін, який був викликаний непродуманою валютною політикою Мінська. Через дефіцит валюти в країні імпортери різко скоротили поставки іноземної продукції на ринок. Крім того, девальвація білоруського рубля також призвела до підвищення цін на продукти та послуги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас