Греція узгодила з ЄС, МВФ і ЄЦБ скорочення ПДВ до 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція узгодила з ЄС, МВФ і ЄЦБ скорочення ПДВ до 20%

Казна та Політика
271
Влада Греції погодила з інспекторами Євросоюзу, Міжнародного валютного фонду і Європейського центрального банку скорочення податку на додану вартість, повідомляє Reuters з посиланням на джерела у владній коаліції Німеччини. Даний крок націлений на завоювання підтримки сил опозиції, а також уникнення дефолту за борговими зобов'язаннями.
"Вони погодили питання", - заявив співрозмовник агентства, підтверджуючи інформацію, яка раніше з'явилася в афінських газетах.
За даними Reuters, ПДВ знизиться з 23% до 20%. Саме цього і домагалася опозиція Греції. Задоволення їх вимог означає, що влада країни зможе продовжити переговори з питань виведення Греції з кризи.
Також джерело агентства повідомило, що Німеччина підтримала формування другого пакета допомоги для Афін, який може скласти 60 млрд євро.
Минулого тижня в німецькій пресі з'явилася інформація про те, що Греція "не вклалася" в цільові показники бюджету та сфери державних фінансів. Такі висновки нібито містилися в доповіді, підготовленій МВФ, Єврокомісією та Європейським центральним банком. За даними журналу Der Spiegel, спільна комісія МВФ, ЄК і ЄЦБ дійшла висновку, що дефіцит державного бюджету Греції виявився вищим, ніж очікувалося. Причина в тому, що грецький уряд витрачає більше, ніж обумовлено в угоді про фінансову допомогу, стверджує журнал. Додатково до цього податків до бюджету надходить менше, ніж планувалося.
Однак МВФ спростував ці повідомлення. "Недавні публікації в пресі, в яких є претензії на поінформованість про результати перевірки інспекції, невірні, - йдеться в офіційному повідомленні МВФ для преси. - Ми продовжуємо переговори з грецькою владою, добре просуваємося в цьому. Переговори, як очікується, скоро завершаться".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас