Moody's має намір знизити рейтинг Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's має намір знизити рейтинг Японії

Казна та Політика
169
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service помістило на перегляд з можливістю зниження рейтинги зобов'язань уряду Японії в національній та іноземній валюті на рівні "Aa2".
Перегляд викликаний наростанням стурбованості щодо того, що перспективи уповільнення економічного зростання і слабкі політичні заходи негативно позначаться на здатності уряду досягти заявлених цілей зі скорочення дефіциту бюджету.
При цьому, вважає Moody's, без ефективної стратегії рівень державного боргу країни значно зросте з позначки, яка вже і так перевищує аналогічні показники інших розвинених економік.
Також на рішення про початок перегляду рейтингу Японії вплинув масштаб витрат, викликаний землетрусом 11 березня, і що виявився значно вищим, ніж передбачалося раніше.
Агентство відзначає, що дані витрати посилили негативний вплив світової фінансової кризи, від якої країна ще повністю не відновилася, на її економіку.
Нагадаємо, в лютому Moody's залишило суверенний рейтинг Японії на рівні "Аа2", але знизило його прогноз зі "стабільного" на "негативний". Державний борг Японії, за прогнозами місцевої влади, до весни 2012 досягне рекордної суми в 997,710 трлн. ієн (близько 12,167 трлн. дол).
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас