ЄС виділив Україні 17 мільйонів євро на розвиток місцевих громад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив Україні 17 мільйонів євро на розвиток місцевих громад

Казна та Політика
137
Євросоюз надає Україні 17 мільйонів євро на соціальний розвиток.
Як повідомляє УНІАН, про це йдеться у підписаній сьогодні угоді про фінансування за проектом "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, етап II".
Угоду підписали комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Стефан Фюле і перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.
Комісар ЄС, зокрема, зазначив, що питання хорошого управління державою пов'язані не тільки з реформами на національному рівні, але також із залученням людей до управління і з урахуванням думок громадян.
В свою чергу, Клюєв зазначив, що в рамках цієї угоди місцеві органи влади будуть надавати пропозиції проектів для фінансування у спеціально створеної комісії, яка буде вибирати найкращий з них. Перший віце-прем'єр зазначив, що вже під час реалізації першої стадії угоди було запропоновано кілька цікавих проектів, насамперед у сфері енергозбереження та енергоефективності, а також у сфері житлово-комунального господарства.
Крім того, Клюєв зазначив, що можуть пропонуватися проекти, спрямовані на вирішення інших проблем місцевого самоврядування, поліпшення систем водопостачання та водовідведення, прибирання території.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас