Європа є другим найбільш інвестиційно привабливим регіоном світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа є другим найбільш інвестиційно привабливим регіоном світу

Казна та Політика
403
Європейський регіон посів друге після Китаю місце у списку найбільш інвестиційно привабливих у світі, свідчать дані дослідження Ernst & Young's 2011 European attractiveness survey.
Біля 35% з 812 опитаних Ernst & Young топ-менеджерів найбільших транснаціональних компаній вважають Європу (куди фахівці британської консалтингової фірми заносять 43 європейські країни, включаючи держави ЄС, Норвегію, Ісландію, Туреччину, РФ, країни Балтії та Балкан) найбільш привабливим регіоном для іноземних інвестицій, тоді коли на користь першості КНР висловилися 38% респондентів.
У 2010 році в Європі стартувало 3757 проектів за участю іноземного капіталу, що на 14% більше ніж у 2009-му. Завдяки реалізації цих проектів минулого року вдалося створити близько 137,3 тис. робочих місць, що на 10% більше ніж у 2009-му.
При цьому на регіон припало близько 26% загальносвітових обсягів прямих іноземних інвестицій, що в цілому відповідає частці загальноєвропейського ВВП в глобальній економіці. За часткою прямих іноземних інвестицій Європа посіла перше місце в світі.
Водночас, сумарно всі ринки, що розвиваються, залучили більше половини загальносвітового обсягу прямих іноземних інвестицій, хоча динаміка і була змішаною. Так потік іноземних інвестицій до Бразилії виріс на 16,3%, а приплив коштів в індійську економіку навпаки скоротився більш ніж на третину.
В Європі найбільшими реципієнтами іноземних інвестицій залишилися Великобританія (19%) і Франція (15%), хоча вони і продовжують втрачати частку на користь Німеччини (15% від загального обсягу інвестицій, зростання на 34%), Росії (5% і 18% відповідно) та Польщі (4% і 40%). Найбільша частка іноземних інвестицій у європейські країни походить з США (26%), Німеччини (10%) і Великобританії (10%). Водночас 6% інвестицій прийшли з Індії і КНР.
Близько 33% компаній, які інвестували минулого року в Європу, мають намір продовжити вкладення цього року, а 44% з них розраховують наростити обсяги капзатрат.
У списку найбільш привабливих країн для інвестицій опитані Ernst & Young топ-менеджери на перше місце помістили Німеччину. У глобальному рейтингу ФРН посіла п'яте місце після Китаю, Індії, США і Бразилії. Шосту позицію посіла Росія, яка минулого року опинилася на четвертому рядку списку.
Берлін опинився на третьому місці в переліку найбільш привабливих для інвесторів міст після Лондона і Парижа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас