Драги: Ризики інфляції ростуть, політика ЄЦБ залишиться м'якою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Драги: Ризики інфляції ростуть, політика ЄЦБ залишиться м'якою

Казна та Політика
251
Інфляційні ризики в Європі ростуть, але Європейський центральний банк (ЄЦБ) буде як і раніше дотримуватися стимулюючої грошово-кредитної політики, заявив член ради ЄЦБ, глава Банку Італії Маріо Драгі на річних зборах італійського Центробанку.
Разом з тим він зазначив, що "наразы зростає необхідність продовжити нормалізацію грошово-кредитної політики з тим, щоб запобігти вкорінення очікувань на підвищення темпів інфляції".
Драгі, як очікується, з листопада очолить ЄЦБ, змінивши Жана-Клода Тріше на посаді голови Центробанку єврозони.
У своєму виступі Драгі підкреслив, що боргова криза в Європі та недокапіталізації банків не відвернуть ЄЦБ від виконання основного завдання - підтримання цінової стабільності в єврозоні.
Греція, Ірландія і Португалія, які в загальній складності отримали допомогу на 256 млрд євро, можуть створити "істотні системні ризики" для єврозони в цілому, вважає майбутній глава ЄЦБ.
Драгі не обійшов увагою і проблеми Італії: четвертій за величиною економіці Євросоюзу рекомендовано скоротити держвитрати, податки на прибуток компаній і робочу силу. На думку керівника Банку Італії, для досягнення бюджетної стабільності Італії необхідно скоротити держвитрати на 5% в 2012-2014 рр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас