У ВР відкликаний урядовий законопроект про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР відкликаний урядовий законопроект про пенсійну реформу

Казна та Політика
1301
Верховна Рада України (ВР) сьогодні під час ранкового засідання підтримала відгук урядового законопроекту про заходи з проведення пенсійної реформи в Україні. Відповідний проект постанови підтримали 257 народних депутатів.
Нагадаємо, 18 травня ц.р. віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що остаточний варіант пенсійної реформи в Україні майже готовий, і буде представлений до 28 травня. "Вони (зміни) практично готові, але суть я поки не буду роз'яснювати, оскільки цю суть поки не схвалив Кабінет міністрів. Альтернативи проведення пенсійної реформи в України немає. Презентація пенсійної реформи має відбутися наступного тижня. Це рішення, яке стоїть перед країною. Його необхідно ухвалити в червні - не пізніше початку липня", - заявив Тігіпко.
Так, згідно з документом, пенсійний вік для жінок збільшується протягом 10 років. Для мінімальної пенсії стаж повинен становити не менше 15 років. Крім того, люди зможуть виходити на пенсію раніше, але з певними фінансовими втратами.
Нагадаємо, пенсійна реформа - одна з ключових вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ) для надання Україні фінансової допомоги.
16 травня керівник представництва МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що Україна повинна почати пенсійну реформу і підвищити тарифи на газ для населення, щоб отримати чергову порцію кредиту від МВФ.
Відзначимо, 12 травня Тігіпко заявив, що пенсійне законодавство буде оновлено до кінця поточної сесії парламенту. Він також зазначив, що до пенсійної реформи уряд буде підходити комплексно. З одного боку, буде розширюватися база наповнення Пенсійного фонду, а з іншого - влада не відмовиться від непопулярних кроків, зокрема щодо перегляду пенсійного віку для окремих категорій працівників.
У проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), погодженого українською стороною та місією МВФ було закріплено зобов'язання уряду України реалізувати пенсійну реформу для отримання чергового траншу кредиту МВФ.
24 березня Микола Азаров заявив, що Кабінет міністрів України відклав проведення пенсійної реформи з огляду на те, що уряд хоче отримати підтримку суспільства.
Відзначимо, в липні минулого року МВФ погодив програму фінансової допомоги Україні на загальну суму в понад 15 млрд дол, які Київ повинен отримати до 2012 р. Це повинно було стати однією з наймасштабніших програм фінансової допомоги МВФ для подолання кризи в одній країні - більшу позику від МВФ отримала після кризи тільки Греція.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас