Україна назвала дискримінаційною позицію Єврокомісії в переговорах щодо ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна назвала дискримінаційною позицію Єврокомісії в переговорах щодо ЗВТ

Казна та Політика
513
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає дискримінаційною позицію Європейської комісії в переговорах щодо зони вільної торгівлі.
Так, кажучи про квотування сільгосппродукції, він підкреслив, що Україна має значний експортний потенціал, але Єврокомісія при цьому пропонує встановити мінімальні квоти.
"По суті це дискримінаційний підхід. Ми взагалі противники всяких квот у вільній торгівлі, ми прибічники ліберальної торгівлі", - підкреслив Азаров.
За словами Азарова, Україна згодна на введення 10-річного перехідного періоду, під час якого квоти збільшуватимуться.
В той же час, кажучи про ринок послуг автоперевізників, прем'єр підкреслив, що в цьому секторі в Україні задіяна велика кількість працівників.
"По суті Єврокомісія займає також дискримінаційну позицію, тобто вони не готові допустити наших перевізників на свій ринок", - сказав Азаров, відзначивши, що в цьому питанні Україна також готова на перехідній період.
Як повідомлялося, під час зустрічі з міністром закордонних справ Греції Димитрісом Друцасом Азаров відзначив, що в переговорах залишається три неврегульовані питання: щодо квотування української сільгосппродукції, послуг автоперевізників і географічних назв товарів.
Нагадаємо, що в кінці лютого Президент Віктор Янукович попросив прем'єр-міністра Миколу Азарова інтенсифікувати переговорний процес зі створення зони вільної торгівлі з ЄС.
Раніше заступник міністра економіки України Валерій П’ятницький заявив, що Україна і ЄС наближаються до завершення переговорів щодо зони вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію. "Завершити переговори до кінця року - це реально. Я не бачу жодних перешкод на цьому шляху", - заявив він.
Також П’ятницький наполягає на тому, що пріоритетом для України є Зона вільної торгівлі з Євросоюзом, а не Митний союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас