МЗС Польщі оголосило тендер на створення в Україні візових центрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Польщі оголосило тендер на створення в Україні візових центрів

Казна та Політика
410
Міністерство закордонних справ Польщі планує створити в Україні візові центри.
Як передає кореспондент УНІАН, МЗС оголосило тендер по вибору такої компанії-посередника, претенденти можуть подавати заявки до 5 липня 2011 року.
Міністерство хоче створити спеціальні „Пункти прийому візових заявок” (ППВЗ), щонайменше, в чотирьох містах: Львові, Івано-Франківську, Донецьку і Дніпропетровську.
Крім того, компанії можуть пропонувати аналогічні послуги в інших містах, як в тих, де вже працюють консульства Польщі, так і в тих, де їх немає.
За оцінками польської влади, послугами візових центрів у Львові за рік можуть скористатися близько 100 тисяч осіб, по 4 тисячі в Дніпропетровську, Донецьку і Житомирі, по 30 тисяч в Рівному і Тернополі. Через центри в Івано-Франківську і Хмельницькому польські візи можуть щороку отримувати 25 тисяч і 11 тисяч українців, відповідно.
Претендент на створення ППВЗ, серед іншого, повинен мати досвід прийому, мінімум, 7 тис. візових заявок за правилами Шенгенської угоди за останні три роки, сплатити заставу в розмірі 250 тис. грн. і володіти коштами або підтвердженою можливістю скористатися кредитом на суму 500 тис. грн.
МЗС Польщі в умовах тендеру також вказує збереження можливості для громадян України подавати заявки на отримання віз безпосередньо в одне з семи польських консульств: у Києві, Вінниці, Львові, Луцьку, Одесі, Харкові і Сімферополі.
Як повідомлялося, торік польські консульства в Україні видали понад 450 тисяч віз, 250 тисяч з яких видало консульство у Львові.
Польща видає українцям найбільше віз серед всіх 26-ти держав Шенгенської зони.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас