Нафта дорожчає на тлі побоювань за можливі перебої з постачаннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі побоювань за можливі перебої з постачаннями

Енергетика
315
Світові ціни на нафту підвищуються у вівторок після того, як витік на нафтоперекачувальної станції змусив закрити нафтопровід Кейстоун, по якому "чорне золото" йде в найбільше сховище США, свідчать дані торгів.
Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:55 мск підвищилася на 0,51 долара, або на 0,51% - до 101,1 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,46 долара, або на 0,4% - до 115,14 долара за барель.
Підтримку вартості нафти також надає оптимізм стосовно перспектив американської економіки. Зокрема, аналітична компанія Conference Board у вівторок опублікує дані щодо індексу довіри споживачів до економіки США в травні. Аналітики чекають, що показник за даний період збільшився до 66,5% проти 65,4% місяцем раніше.
"В даний час учасники ринку більше дивляться на "бичачі" чинники, ніж на "ведмежі" у зв'язку із закінченням корекції на ринку", - сказав агентству Bloomberg експерт Astmax Ltd. у Токіо Тетсу Еморі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас