Янукович: В Україні в 2011 р. буде побудовано 1,5 тис. км. доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: В Україні в 2011 р. буде побудовано 1,5 тис. км. доріг

Казна та Політика
363
В Україні цього року побудують 1,5 тис. км. доріг - це практично в 10 разів більше, ніж було два роки тому. Про це під час засідання Координаційної ради з питань підготовки і святкування 20-ї річниці незалежності України заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.
Він також відзначив, що в 2012 р. планується збільшити обсяги будівництва доріг не менше ніж на 300 - 500 км. У перспективі, відзначив Президент, щороку будівництво доріг має становити 2 тис. км. "Це перспектива, яку люди повинні знати... З часом ми подолаємо проблему, яка роками, а то й десятиліттями не вирішувалася", - сказав Янукович.
Крім того, Президент дав завдання Кабінету міністрів України поліпшити інформування населення щодо подальших дій уряду.
Нагадаємо, 28 квітня ц.р. віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесников заявив, що до проведення футбольного чемпіонату Європи в 2012 році значного поліпшення стану доріг не передбачається. "Взагалі УЄФА не має таких жорстких вимог щодо доріг... Протяжність України - 1500 км. і побудувати дороги за півтора-два роки практично неможливо. Для цього треба мати матеріальні ресурси і всі розмови про концесію це казки. В Україні немає ринку для створення платних автодоріг", - підкреслив міністр.
Крім того, він відзначив, що з наступного року автодороги в Україні будуватимуться "виключно за рахунок акцизів".
Нагадаємо, 13 квітня ц.р. Колесников заявив, що "дороги між чотирма містами, де проводитиметься Євро-2012, будуть хорошої якості... а для масових туристів ми забезпечимо швидкісні поїзди Південно-Корейської компанії Hyundai, які з квітня 2012 р. будуть поставлені в Україну".
На початку лютого 2011 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Уряд виділить 10 млрд грн. в 2011 р. на розвиток автомобільних доріг України. Він додав, що в першу чергу повинні будуватися і реконструюватися дороги, які необхідні в рамках підготовки України до Євро-2012.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас