Нацбанк Білорусії з 1 червня підвищує ставку рефінансування з 14% до 16% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії з 1 червня підвищує ставку рефінансування з 14% до 16% річних

Валюта
219
Національний банк Білорусії (НББ) прийняв рішення про підвищення з 1 червня ставки рефінансування на 2 в.п. - з 14% до 16% річних, йдеться в прес-релізі управління інформації НББ.
"Чергове підвищення ставки рефінансування, а відповідно, і відсоткової ставки по депозитах спрямоване на збільшення прибутковості по вкладах в білоруських рублях і посилення захисту рублевих заощаджень в банках від інфляції. Національний банк і далі продовжить приділяти пильну увагу збереженню і привабливості рублевих вкладів населення і організацій в банках", - вказано в повідомленні.
Відповідна постанова прийнята в понеділок правлінням Національного банку "з врахуванням продовження зростання споживчих цін і високих інфляційних чекань", йдеться в прес-релізі.
Дане підвищення ставки рефінансування є другим за поточний місяць і четвертим з початку року. Так, з 18 травня ставка рефінансування була підвищена на 1 відсотковий пункт - до 14% річних. До цього ставка підвищувалася 20 квітня - тоді ставка зросла з 12% до 13% річних. Ставка рефінансування у розмірі 12% річних діяла з 16 березня цього року. Тоді вона була підвищена з 10,5% річних.
Відповідно до основних напрямів грошово-кредитної політики на 2011 рік заплановано зниження ставки рефінансування до кінця року до 8-10% річних за умови обмеження інфляції в межах 7,5-8,5%.
Як повідомлялося, Мінекономіки Білорусії чекає цього року інфляцію на рівні 33-39%.
НББ неодноразово заявляв про намір посилити монетарну політику на тлі продовження валютно-фінансової кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас