До Іраку доставили перші українські БТРи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Іраку доставили перші українські БТРи

521
Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатін підкреслює, що військовий контракт з Іраком виконується вчасно і якісно.
Як повідомили в концерні, в місті Севастополь на місцевому авіаремонтному заводі "Укроборонпрома" завершено ремонт двох вертольотів Мі-8Т, що належать армійській авіації сухопутних військ Республіки Ірак. Українська та іракська сторони підписали відповідний акт технічної інспекції та приймання. Найближчим часом вертольоти будуть відвантажені замовникові.
Крім того, Саламатін повідомив, що в порт Ум-КАССР Республіки Ірак прибув корабель з українською військовою технікою. З 29 травня там триває розвантаження першої партії з 26 БТР-4, а також машин технічного обслуговування і тренажерів для екіпажів, вироблених в Україні в рамках іракського контракту.
"Рішення про створення Державного концерну "Укроборонпром" дозволило поліпшити керованість підприємств галузі. Ми зняли ключові ризики, і сьогодні важливий для України контракт з Іраком виконується вчасно і якісно", - підкреслив Саламатін.
У відомстві нагадують, що наприкінці 2009 року Україна та Ірак підписали контракт на постачання до березня 2012 420 БТР-4 на загальну суму 457,5 мільйона доларів. Також іракська сторона замовила в Україні 6 літаків АН-32Б.
Бойові машини замовник повинен був отримати ще в січні. Але під час випробувань їх забракували: знаряддя виробництва Кам'янець-Подільського заводу заклинило. 20 квітня БТРи були відвантажені в Харкові заводом імені Малишева. Завод приступив до роботи над другою партією БТРів у кількості 62 одиниці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас