Ірландії може знадобитися нова програма допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландії може знадобитися нова програма допомоги

Казна та Політика
242
Ірландії, можливо, доведеться попросити ще один кредит в Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ), оскільки вона не зможе наступного року повернутися на боргові ринки, щоб залучити кошти, повідомив представник уряду в неділю.
Міністр транспорту Лео Варадкар став першим представником уряду, який висловив публічні сумніви в здатності Ірландії залучити кошти на борговому ринку через занадто високу прибутковість, необхідну інвесторам.
"Я думаю, вкрай малоймовірно, що ми зможемо повернутися в майбутньому році. Я думаю, це займе трохи більше часу... 2013 можливий, але хто знає?" - сказав він у коментарях газеті Sunday Times.
"Це буде означати другу програму кредитів від ЄС/МВФ, - додав він. - Або продовження чинної програми, або друга програма. Я думаю, це, в цілому, відобразить думку більшості".
Заступник прем'єр-міністра Емон Глімор сказав телеканалу RTE, що боязнь "ефекту доміно" через грецькі проблеми перебільшена.
"Ситуація не така, що якщо Греція оголосить дефолт, виникнуть негайні наслідки для Ірландії, - сказав він. - Якщо буде дефолт в Греції, виникнуть наслідки для всієї єврозони і очевидно, що ми її частина. Помилково ставити Ірландію на одну дошку з Грецією".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас