Німеччина оголосила про повну відмову від атомної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина оголосила про повну відмову від атомної енергетики

Енергетика
1473
Уряд Німеччини оголосив про рішення припинити експлуатацію всіх АЕС країни до 2022 року. До цього часу планується розширювати використання альтернативних джерел енергії, споруджувати необхідні лінії електропередачі.
Розмови про повну відмову від використання атомної енергії почалися в ФРН після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії, які призвели до аварії на АЕС "Фукусіма-1".
Попередній коаліційний уряд соціал-демократів і "зелених" у 2002 році законодавчо схвалив план поступової зупинки всіх АЕС з тим, щоб до 2022 року повністю перейти на без'ядерну енергетику. Але у вересні 2010 року федеральний уряд уклав угоду з найбільшими енергетичними концернами країни: продовження терміну роботи 17 атомних станцій ФРН на 8-14 років (залежно від року спорудження станції) в обмін на інвестиції до 30 мільярдів євро у відновлювану енергетику. Таким чином, останню АЕС в Німеччині до нового рішення влади планувалося закрити лише до 2035 року.
У країні наразі працює лише чотири ядерні реактори з 17 - це другий реактор АЕС "Ізар", станція "Брокдорф" і по одному реактору на станціях "Неккарвестхайм" і "Гундреммінген". Решта були зупинені на три місяці для перевірок безпеки.
Загальна потужність АЕС у Німеччині, за даними міністерства економіки і технологій країни, становить 21 мільйон 497 тисяч мегават. У 2009 році це становило 23% від загального обсягу енергоспоживання. У суботу десятки тисяч жителів Німеччини більш ніж у 20 німецьких містах взяли участь у демонстраціях із вимогою негайної відмови від атомної енергетики. В свою чергу в листопаді 2010 року прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що без будівництва АЕС Німеччині доведеться закуповувати дрова в Сибіру.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас