У Зімбабве поліцейського заарештували за відвідування президентського туалету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зімбабве поліцейського заарештували за відвідування президентського туалету

Казна та Політика
271
Сержанта поліції Зімбабве Алоїса Мабхуну помістили під варту в дисциплінарні казарми за користування туалетом, призначеним виключно для президента країни Роберта Мугабе. Про це, повідомило зімбабвійське радіо Voice of the People.
Інцидент стався 7 травня в ході міжнародної торгової виставки в Зімбабве (ZITF). Детектив кримінальної поліції Мабхуну ніс чергування в будівлі виставкового центру, де проводився захід. Відчувши потребу, поліцейський відправився в туалет, зарезервований спеціально для президента країни і високих гостей виставки. На вході сержанта не пустила охорона, проте Мабхуну це не зупинило - він розштовхав охоронців і закрився в туалеті.
Про подію охорона негайно доповіла службі безпеки президента і поліцейському начальству сержанта Мабхуну, після чого порушник був поміщений під арешт.
Як повідомляє The Times, у п'ятницю, 27 травня очікується засідання окружного дисциплінарного суду поліції Булавайо, на якому буде вирішена подальша доля детектива.
За словами правозахисниці Беатріс Мтетва, їй незрозуміло, які звинувачення можуть висунути Мабхуну. Вона зазначила, що немає такого закону, згідно з яким забороняється користуватися туалетом у громадському місці. На думку правозахисниці, якщо туалет призначався виключно для потреб президента, відповідну інформацію необхідно було опублікувати в урядовій газеті.
Як повідомляє радіо Voice of the People, що спонсорується Нідерландами і заборонене на території Зімбабве, у минулому відомий інцидент, коли служба безпеки з кортежу Мугабе напала на автомобілістів, які не поступилися дорогою президенту. В результаті кілька людей були вбиті.
За матеріалами:
Версії.сом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас