Путін підтримав європейську кандидатуру на пост директора МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін підтримав європейську кандидатуру на пост директора МВФ

Казна та Політика
196
Кандидатура міністра фінансів Франції Кристини Лагард на пост директора Міжнародного валютного фонду є "цілком прийнятною". Про це, як передає РІА Новини, заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін. Раніше Лагард вже підтримали в Європейському Союзі і в США, тому фактично питання про її призначення в МВФ було вже вирішено.
Раніше повідомлялося, що країни СНД запропонують на виборах глави МВФ свою кандидатуру: керівника Центробанку Казахстану Григорія Марченка. Ще одним претендентом на пост вважався глава ЦБ Мексики Агустін Карстенс (Agustin Carstens).
За негласною домовленістю між ЄС і США, главою МВФ завжди є європеєць, а керівником Світового банку - американець. У 2011 році цю домовленість розкритикували країни, що розвиваються, які хотіли б бачити на посаді глави МВФ неєвропейця. Тим не менш, у ЄС разом з США є можливість вибрати свого кандидата практично без участі країн, що розвиваються: їх частки у МВФ більше, ніж навіть у найбільших держав Азії, Африки і Південної Америки.
В результаті в Китаї, найбільшій економіці світу, 24 травня вже заявили, що підтримають кандидатуру Лагард. Сама ж міністр фінансів Франції зазначила, що має намір вирушити у світове турне по країнах, в ході якого має намір агітувати за свою кандидатуру.
Вибори нового глави МВФ пройдуть через те, що колишній керівник фонду - Домінік Стросс-Кан - подав у відставку. У США він був звинувачений у спробі зґвалтування і зараз перебуває під домашнім арештом.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас