Держсекретар Франції пішов у відставку після звинувачень у сексуальних домаганнях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держсекретар Франції пішов у відставку після звинувачень у сексуальних домаганнях

Казна та Політика
237
Держсекретар Жорж Трон, що відповідає за державну службу у Франції, покинув сьогодні свій пост. Про це заявив прем'єр-міністр країни Франсуа Фійон, повідомляє ІТАР-ТАСС.
"Жорж Трон повідомив сьогодні про свою відставку", - йдеться в поширеній заяві глави уряду. У ній також наголошується, що французький прем'єр "вітав мужність і почуття відповідальності Трону". "Це рішення дозволить йому тепер повністю гарантувати захист своєї честі", - підкреслюється в комюніке.
На початку цього тижня дві співпрацівниці звинуватили Трона в сексуальних домаганнях. Адвокат держсекретаря Олів'є Шнерб заявив про те, що подасть проти них зустрічний позов за наклеп. Відомо, що позивачки колись були звільнені з адміністрації міста Драва (на південь від Парижа), мером якого є Трон.
Одна з жінок, ім'я якої тримається в таємниці, пояснила причини звернення до прокуратури у інтерв'ю газеті Le Parisien. За її словами, приводом для цього став вчинок покоївки американського готелю, яка подала позов проти тепер уже колишнього глави Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас