Каддафі назвав умови відставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каддафі назвав умови відставки

Казна та Політика
750
Муаммар Каддафі готовий гідно піти з влади, проте він вимагає гарантій безпеки себе і своєї сім'ї, пише арабська газета "Аш-Шарк аль-Аусат" з посиланням на близьке до уряду країни джерело.
"Син полковника Каддафі Сейф аль-Іслам очолює робочу групу офіційних осіб і представників уряду, які займаються пошуком вирішення лівійської кризи, що передбачає безпечний і гідний вихід його батька з влади", - пише видання.
За словами джерела, незважаючи на те, що у всіх своїх публічних заявах Каддафі і його найближчі помічники відкидають ідею відходу лівійського лідера, існують й інші негласні канали зв'язку, за якими обговорюються ці питання.
"Каддафі зацікавлений в гідному відходу з влади, за якого виключалося б переслідування будь-кого з членів його сім'ї та найближчих помічників", - відзначає видання.
Він також добивається того, щоб його не переслідували в майбутньому на міжнародній арені ні за яких обставин, передає РІА Новини.
Водночас газета зазначає, що всередині родини і найближчого оточення Каддафі нема згоди з цього питання.
Нагадаємо, конфлікт у Лівії розпочався з масових акцій протесту проти режиму Каддафі у середині лютого і переріс у збройне протистояння до кінця місяця. Лівійський лідер втратив контроль над східними територіями країни, в тому числі другим за величиною містом Бенгазі.
27 лютого повстанці сформували Перехідну національну раду (ПНР), яку оголосили єдиним легітимним органом влади в країні. Ряд країн вже визнали ПНР і ведуть переговори з її представниками.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас