Міністерство фінансів США підтвердило, що Китай не маніпулює курсом юаню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів США підтвердило, що Китай не маніпулює курсом юаню

Валюта
255
Міністерство фінансів США опублікувало "Доповідь про міжнародну економіку і монетарну політику основних торговельних партнерів", в якій підтвердило, що основні торговельні партнери, включаючи КНР, не маніпулюють валютним курсом для ведення несправедливої торгівлі з США, повідомляє "Сіньхуа".
Ця піврічна доповідь показав, що відтоді, як в червні минулого року в Китаї почалося реформування механізму формування обмінного курсу юаня, протягом цього року курс юаня по відношенню до долара США постійно зміцнюється, і Китай не підпадає під визначення країни, маніпулює валютним курсом.
У доповіді зазначено, що за період з кінця червня минулого року до кінця квітня 2011 року китайський юань зміцнився до долара США на 5,1%. У номінальному річному численні було досягнуто 6% зміцнення курсу юаня по відношенню до долара США. Якщо враховувати той факт, що рівень інфляції в Китаї набагато вищий, ніж у США, то показник реального зміцнення юаня буде ще більшим, досягши в річному обчисленні 9%.
У доповіді підкреслюється, що Китай має намір продовжувати підвищувати гнучкість юаня.
Крім того, в ході недавніх переговорів "Групи двадцяти" і Китайсько-американського стратегічного діалогу Китай взяв на себе зобов'язання зі стабілізації зовнішніх дисбалансів. З урахуванням вищесказаного в доповіді підтверджується, що Китай не підпадає під визначення країни, що маніпулює валютним курсом.
Нагадуємо, "Доповідь про міжнародну економіку і монетарну політику основних торговельних партнерів США" публікується раз на півроку. Вона торкається 10 основних торгових партнерів США, включаючи Китай, Японію, Південну Корею, країни зони євро, Великобританію, Бразилію, Канаду та інші економічні суб'єкти, на яких припадає три чверті зовнішньоторговельного обсягу США.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас