У Раді відмовилися розсекречувати доходи депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді відмовилися розсекречувати доходи депутатів

Казна та Політика
438
Апарат Верховної Ради відмовився надати журналістам декларації про доходи народних депутатів.
Таку відповідь Українська правда отримала за підписом керівника Управління кадрів Апарату Верховної Ради Володимира Мартинюка.
"Відповідно до закону про статус народного депутата, народний депутат зобов'язаний щорічно подавати до органу державної податкової служби свою декларацію, тобто Апарат Верховної Ради не є розпорядником інформації щодо декларацій народних депутатів", - сказано в листі.
"Вважаємо, що така інформація може оприлюднюватися безпосередньо народним депутатом або відповідним органом державної податкової служби", - також говориться в листі.
Водночас, самі депутати відмовляються надавати свої декларації, посилаючись на те, що розпорядником цієї інформації є саме Апарат Верховної Ради, і саме він повинен давати декларацію.
Про це, зокрема, пише у своєму листі керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, який відзначає, що депутати щороку подають свою декларацію про доходи саме до Управління кадрів Верховної Ради.
"Згідно з розпорядженням голови Верховної Ради від 11 травня 2011 № 393, розпорядником публічної інформації, яка знаходиться в його володінні, є Апарат Верховної Ради", - пише Єфремова.
"Враховуючи зазначене, а також те, що декларації про доходи депутатів щорічно передаються депутатами Апарату Верховної Ради, пропоную вам з приводу порушеного питання звернутися безпосередньо до розпорядника інформації", - порадив Єфремов.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас