Експертна комісія рекомендує Берліну відмовитися від атомної енергетики до 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експертна комісія рекомендує Берліну відмовитися від атомної енергетики до 2021 року

Енергетика
137
Комісія з етичних проблем енергетичної політики рекомендує німецькому кабінету повністю відмовитися від використання атомної енергії до 2021 року. Якщо ж будуть зроблені значні зусилля, то цей термін можна буде і скоротити. Про це повідомило агентство dpa ввечері в суботу, 28 травня, після заключного засідання комісії. Її доповідь повинна стати важливим підґрунтям для уряду ФРН при ухваленні рішення про вихід з атомної енергетики. Можливо, це рішення буде схвалене вже в неділю, 29 травня, в ході наради урядової коаліції.
Члени комісії вважають, що нестачу електроенергії, яка виникне через відмову від АЕС, можна буде заповнити з інших джерел. Вхідна в уряд Вільна демократична партія Німеччини виступає за те, щоб вимкнені атомні електростанції використовувалися як "холодний резерв" і в разі нестачі енергії їх можна було знову запустити.
Комісія з етичних проблем енергетичної політики, яку очолюють колишній міністр навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів ФРН Клаус Тепфер і президент Німецького науково-дослідницького співтовариства (DFG) Матіас Кляйнер, вимагає збільшити кошти для санації будівель - це допоможе економити енергію.
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель одержить остаточні висновки доповіді експертної комісії увечері в суботу або наступного дня, однак офіційно він буде переданий владі 30 травня, повідомляє агентство DAPD.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас