Колесников вирішив розправитися з маршрутками в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников вирішив розправитися з маршрутками в Україні

Казна та Політика
1011
В Україні найближчими роками зникнуть маршрутки "як клас", а залізниці стануть швидшими і екологічними. Такі ідеї озвучив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесников на Міжнародному транспортному форумі в Лейпцигу.
Як повідомляє "Сегодня", Колесников заявив, Україна володіє потужностями для виробництва машин з двома двигунами. "Я думаю, що через 4-5 років маршрутки в Україні зникнуть. Їх замінять більш місткі автобуси. Погляньте на Європу - маршруток там немає. А в Києві по проспектах як "чорна сотня" мчить! Водії маршруток піддають небезпеці і свої життя, і пасажирів. Бізнесмени повинні розуміти, що місткі автобуси вигідніші. І при купівлі великих автобусів українського виробництва держава готова буде компенсувати кредитну ставку", - заявив міністр.
Колесников пообіцяв і модернізацію залізничного полотна. "У нашій країні 22 тисячі кілометрів залізниць, але електрифіковані з них поки лише 10,5, - заявив Борис Колесников. - За чотири роки ми модернізуємо ще 4,5 тисяч кілометрів. Тим самим ми попіклуємося про екологію, вартість перевезень зменшиться на 30%, і на 40% збільшиться швидкість".
Під час його зустрічі з колегами з Франції також говорили про розширення географії авіаперевезень: можливо, скоро українці зможуть літати в більшу кількість французьких міст (зараз рейси є лише до Парижа).
Окрім цього, Колесников розповів, що "Рено" і "ЛАЗ" починають спільне виробництво мікроавтобусів, пілотним проектом буде виготовлення машин швидкої допомоги для Євро-2012. Презентація цих машин планується на 6 червня в Донецьку на матчі Україна - Франція або через два дні у Львові.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас