Томенко розповів, де треба шукати декларації про доходи нардепів від БЮТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко розповів, де треба шукати декларації про доходи нардепів від БЮТ

Казна та Політика
209
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що кожен народний депутат повинен оприлюднити свою декларацію про доходи.
Про це він заявив кореспонденту УНІАН.
"Інформування про свою діяльність є обов'язком кожного народного депутата або фракції, до якої він належить. Кожен народний депутат зобов'язаний надати інформацію і оприлюднити свою декларацію про доходи", - сказав Томенко.
За його словами, це є не лише виконанням норм закону про доступ до публічної інформації, але і інформуванням виборців.
В той же час віце-спікер відзначив, що оприлюднення декларацій депутатів не є справою Апарату Верховної Ради.
"Це не завдання Апарату Верховної Ради копіювати і передавати в засоби масової інформації декларації 450 депутатів", - сказав він.
За його словами, доцільно було б, аби народні депутати робили це за допомогою оприлюднення своїх декларацій на особистих сайтах, сайтах фракцій або партій.
На переконання віце-спікера, це знімало б проблему необхідності копіювати декларації енну кількість разів і надавати всім бажаючим відповідно до чинного законодавства.
Томенко також проінформував, що фракція "БЮТ-Батьківщина" на своєму засіданні прийняла рішення, що депутати, які входять до її складу, оприлюднять свої декларації на особистих сайтах, сайті фракції або сайтах партій, які входять до складу Блоку Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас