Співробітників Держдуми тримають на "голодному пайку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітників Держдуми тримають на "голодному пайку"

Казна та Політика
178
Співробітники апарату Держдуми, за даними GZT.RU, вже півроку не отримують зарплату в повному обсязі. Як пояснило їм керівництво апарату, витрати на заробітну плату чиновників парламенту секвестовані в рамках економії і скорочення витрат на Держдуму в цілому. Причому "під роздачу" попали не лише фахівці апарату Думи, але апаратники фракції "Єдина Росія".
Думські чиновники із сумом підраховують: "За чотири місяці нам недоплатили порівняно з чотирма тими ж місяцями минулого року близько 100 тис. на людину". Як відомо, в Держдумі, розташованій за адресою: Москва, Охотний ряд, 2, працюють не лише 448 народних обранців, але і 2,5 тис. їхніх помічників, а також декілька тисяч чиновників держслужби - власне думський апарат, що становить управління і відділи, апарати комітетів Держдуми і апарати фракцій.
В 2010 році думське керівництво на хвилі загальних скорочень держвитрат на апарат, оголошених президентом Медвєдєвим і схвалених прем'єром Путіним, звільнило 10% співробітників. Решта зітхнули вільно - не чекали, що вищі чиновники підкладуть своїм підлеглим "натуральну свиню".
Зарплати думських чиновників скоротилися до 16 тис. Жорстке секвестування з початку року позбавило апаратників Думи не лише передбачених щомісячних премій, але і фракційних доплат. Фракційна доплата вже багато років складає важливу частину думських доходів: у депутатів вона може досягати вагомих сум, але навіть сіренький фахівець 3-го класу з фракції єдиноросів міг сміливо розраховувати на свої законні 30-40 тис. на місяць зверху до зарплати.
Тепер, позбавлені всіх бонусів, апаратники Думи змушені задовольнятися голими чиновницькими окладами - тобто банкомати ВТБ, розташовані в будівлі парламенту, видають їм по 16-20 тис. рублів щомісячно! Співробітники Держдуми, які, як і інші люди мають сім'ї, дітей, іпотеку, кредити, аліменти й інші зобов'язання, позбавлені тих "неформальних" (читай: корупційних) джерел доходів, якими і живуть безліч чиновників інших відомств федерального, регіонального і муніципального рівня.
Корупцію в Держдумі викоренили не круті заходи президента Медвєдєва, а втрата ваги нижньою палатою парламенту під час путінської адміністративної реформи - питання лобістів "знаючі" люди вирішують в інших місцях.
За даними GZT.RU, апаратники ремствують вже в голос. Так, співробітники двох комітетів Думи, з оборони і з регламенту і організації роботи, написали своїм главам комітетів офіційні листи з проханням розібратися в питанні і уповноважили їх підняти цю проблему перед спікером палати Борисом Гризловим.
"Чому економія повинна йти саме за наш рахунок!? - дивуються чиновники в приватних бесідах (а скорочення зарплат, з чуток, торкнулося навіть племінника спікера Гризлова). - Може, краще припинити кожні півроку перекладати паркет на поверхах? Або класти нормальну плитку на підлогу в переході між будівлями? А навіщо була потрібна курилка за 9 млн?!"
Дійсно, паркет в обох будівлях Думи постійно кладуть і перекладають, перехід вистилали стінною плиткою, внаслідок чого вже через десять місяців ремонт в ньому довелося робити заново. Також незрозуміла співробітникам і непомірна витрата на єдину в Думі курилку, в якій немає нічого, окрім шести плювальниць і слабенької вентиляції.
Проте багато гарячих голів вже не просто в голос костять начальника апарату Держдуми Олексія Сигуткіна, який і відповідає за витрачання виділеного на нижню палату парламенту бюджету, але і готуються перекрити найближчу до ними федеральну трасу - вулицю Охотниий ряд, по якій, між іншим, їздить на роботу глава МНС Сергій Шойгу, директор ФСБ Бортніков та інші чиновники класу "А". Сам Сигуткін не з'являвся в будівлі Держдуми три тижні, приїхавши лише днями, але зустрічей з профкомом або співробітниками уникає.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас