Обама: Польща буде включена в систему ПРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Польща буде включена в систему ПРО

Казна та Політика
87
Сполучені Штати Америки планують включити Польщу в систему протиракетної оборони, яка в даний час створюється.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у Варшаві в суботу заявив Президент США Барак Обама.
"Польща братиме участь у проекті протиракетної оборони. Хочемо в цьому регіоні створити безпечне середовище, що буде також вигідно для США", - відзначив він.
Обама підкреслив, що створений після Другої світової війни Північноатлантичний Альянс, в який Польща вступила в 1999 році, однаково ефективно захищатиме держави, що входять до об'єднання.
"Немає чогось такого, як новий або старий член НАТО. Кожен має такі ж права і обов'язки", - відзначив американський президент.
Глава польського уряду Дональд Туск назвав важливим для безпеки Польщі розміщення на території країни "невеликої кількості" американських військових.
"У мене таке відчуття, що разом з США працюємо на благо польської безпеки", - сказав Туск.
"Завдяки нашій політичній співпраці ніколи не буде необхідності в тій частині регіону використовувати зброю", - додав він.
Як повідомляв УНІАН, Обама прибув до Польщі зі своїм першим президентським візитом 27 травня, де взяв участь у саміті президентів Центральної Європи. Сьогодні він провів зустрічі з представниками польської влади і опозиції.
Обама в 2009 році відмовився від планів свого попередника розмістити елементи стаціонарної системи протиракетної оборони в Польщі.
Американська владазаявила про намір створити замість стаціонарної системи ПРО, елементи якої мали бути в Польщі і Чехії, на мобільну.
Напередодні візиту представники польського керівництва повідомили, що Обама може оголосити під час свого візиту про розміщення в Польщі американських літаків F-16 і Hercules130.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас