Пшонка: В "лікарських" зловживаннях винні чиновники Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшонка: В "лікарських" зловживаннях винні чиновники Тимошенко

Кримінал
167
В зловживаннях при закупівлі вакцин винні чиновники уряду Юлії Тимошенко, заявляє генпрокурор України Віктор Пшонка.
"В цьому винні чиновники уряду, вони працювали під керівництвом Тимошенко", - сказав генпрокурор в п'ятницю увечері в ефірі телеканалу "Інтер". Він підкреслив, що розслідуванням цієї кримінальної справи займається Міністерство внутрішніх справ України. У даній справі проходить п'ять обвинувачених, з них - двоє високого рангу. За словами генпрокурора, рішення Суду округу штату Орегон (США) про повернення до державного бюджету України понад 19 мільйонів доларів, незаконно витрачених урядом Юлії Тимошенко на придбання вакцин за завищеними цінами, підтверджує факти порушення закону з боку чиновників уряду Тимошенко в даному питанні.
Як повідомлялося, 20 травня 2011 суд округу Орегон (штат Орегон, США) прийняв рішення, згідно з яким до держбюджету України буде повернено понад 19 мільйонів доларів, незаконно витрачених урядом Тимошенко на придбання медпрепаратів за завищеними цінами через ланцюжок посередників. 23 травня апеляційна інстанція підтвердила рішення суду, відхилює вимоги захисту відповідача.
В прес-службі партії "Батьківщина" заявили, що закупівлю лікарських засобів, вказаних у рішенні американського суду за позовом "Укрвакцини", здійснювало Міністерство охорони здоров'я за власною ініціативою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас